Szívélyesen köszöntöm!

HAJDÚSZOBOSZLÓN, a világhírű fürdővárosban, fürdőövezetben, egyedülálló stílusú, magas minőségű szinten épült, 3 szintes ház, plusz 6 zárt garázs (ezek felett kiépített és berendezett kb. 104 négyzetméter nagyságú tetőtér), plusz kb. 14 méter hosszú boltíves, klimatizált boros pince, plusz 3 ágyas gyógykezelő praxissal, plusz kb. 1200 négyzetméter nagy, csodálatosan parkosított kerttel eladó.

Az ingatlan többfunkciós építményekkel rendelkezik.

Most mint panzió, melegkonyhás étterem, borozó és pizzéria működik. Az 1994-ben nyílt, magasan bejáratott, 10 éve működő La Romantica panzió, restaurant, borozó, fával fűtött kemencés pizzéria, visszatérő vendégeinek nagy része nyugat-europai, akik a hazaiakkal együtt az átlagon felüli környezetért, belső dekorációjáért, képzett személyzetéért értékelik a La Romanticát! Az ingatlan a városközponttól kb. 300, a fürdőktől kb. 400 méterre van.

Miért egyedülálló a stílus, magas szintű az építészeti technológia?

Az épületeket olyan szakember tervezte és az építkezéseket vezette, aki 38 évig élt Nyugat-Európában, ahol az építészetet tanulta és praktizálta. A nyugat-európai magas építészeti technológia és a személyes szaktudása garantálja az épületek magas minőségi szintjét. Az épületek olyan természet adta anyagokból, amelyek ember- és élőlénybarát minőségűek, lettek megalkotva és garantáltan nem tartalmaznak toxikumokat!

A főépület kiépített tetőlakóterében, amelynek a magassága kb. 5 méter, a látható dísz szarufák között nádszövetre vágottszalmás agyag lett kézzel felhordva és rusztikusan elsimítva, utána meszelve. Ezen a szinten található a mélyzöld, korona tetejű cserépkályha melynek téglái manufaktúrában lettek csinálva. A tetőszerkezetet tartó 5 oszlop teljes hosszúságban domborművesen van faragva. A 2 emeleti erkély korlátja hámozott, főzött fűzfavesszőből van fonva.

Mindenhol egyedi kézimunka látható!

… a minőségi érték nem a gyári szalagon gyártott elektronikáknál kezdődik, hanem az egyedi kézműnél.

/Jo Wittmann/

Az épületek (panzió, étterem, pizzéria, kert, stb.) teljes felszereltsége a megadott árban van! Az építmények: fő, mellék, borospince, székelykapu, kerítések, kert 1993-94-ben 11 hónap alatt készültek kulcsrakészen el. Az építkezést maga a tulajdonos - aki építész - vezette, az egészet magának építette és nem eladásra, nem nyerészkedési céllal!

A eladásnak kimondottan személyes okai vannak.

Műszaki leírás

A Hajdúszoboszló, Attila u. 44. sz. alatti lakóépülethez

Általános adatok

 

 

 

 

Telek területe:

ca. 1,329 m2

Alapterület

ca. 546 m2

Környezo terepszint:

0,00 m

Gerincmagasság:

+9,00 m

Pinceszinti padlóvonal:

-2,05 m

Borospince padlóvonal:

-4,0 m m

Földszinti padlóvonal:

+0,90 m

Tetotéri padlóvonal:

+3,85 m

 

Telepítés, építészeti kialakítás

Az épület telepítése a kialakult beépítéshez igazodva oldalhatáron álló formában, 3,0 m előkerttel lett tervezve. Az építtető igényének megfelelő kialakítása teraszosított pinceszint + földszint + kiépített tetőszint.

A külső lejáratú pinceszinthez, az optimális, természetes megvilágítás és szellőzés miatt egy süllyesztett szintű kb. 44 négyzetméter nagyságú terasz tartozik Ezen teraszról közelíthető meg a - 4,20 szinten lévő full-klimatizált borospince, mely a bor tárolásának ideális feltételeket teremt.

A földszinti bejáratok fedett oldaltornácról nyílnak, így kellően védettek az időjárás viszontagságaitól. A középső előtér-társalgóból szimmetrikus kialakítással nyílnak a szobák, melyekhez önálló fürdőszobák és előszobák is tartoznak.

A tetőtérben az egyterű ca.74 négyzetméter nagyságú nappaliból,konyha+éléskamra mellett 3 db hálószoba és fürdőszoba,külön wc lett betervezve.

Az épület szimmetrikus tömeg- és homlokzatképzésű. A főtömegből nyíló oldalszárnyakat negyed-köríves monumentális üvegfal fogja össze, mely déli tájolása révén mindhárom szinten kedvező benapozási feltételeket biztosit A szárnyvégeken fedett faszerkezetű erkélyek lettek kialakítva, melyek a nappalihoz, illetve a hálószobákhoz tartoznak.

Épületszerkezetek

Alapozás

beton sávalapok, a pontszerű terheléseknél gerenda vasalással. Az egész pince alatt összefüggő 15 cm magas tömörített kavicságy,ezen dupla pe-folia,ezen 15 cm ellenőrzötten tömörített vasbeton lemez készül

Szigetelés

Az elkészített talajmechanikai szakvélemény alapján talajvíz nem várható, ezért csak talajnedvességre kell számítani. Az épületet 20 cm kavicságyba ágyazott DRAIN csőrendszer veszi körül, mely egy külön kiépített aknába vezet. A pincefalak kívülről nedvesség és hő ellen egyaránt szigeteltek (3 rétegű vakolat + 2 rétegű Schweissbahn + 2 rétegű Wandex + 50 milliméter Styropor + hullámpala).

Szerkezeti falak

Pinceszinten ikersejt tégla, a földszinten POROTHERM-38 falazat hőszigetelő habarccsal. Az egyes áthidalások POROTHERM áthidalókkal, az ívesek tőmőr km. téglából boltívenként falazva.

Födémek

18 cm monolit vb. födémek készülnek, statikus terv szerinti vasalással. A födém szélek POROTHERM koszorúelemmel hőszigeteltek.

Kémény

3 rétegű SCHIEDEL kémény (külső forma elem+aluminiumra kasírozott kaolin gyapot+samottcső) előre gyártott elemekből.

Tetőszerkezet

Hagyományos fafedélszék készül alulról látható gyalult szarufákkal, élpalló magasítással,speciális pe-folia+24 milliméters nútozott geszka+12cm ISOLITH-űveggyapot +speciális pe-folia+levegő réteg hőszigeteléssel.

Héjalás

csornai hódfarkú égetett agyagcseréppel, koronafedéssel (duplafedés). A kiegészítő összes bádogos munkák vőrösrézből készülnek.

Külső nyílászárok

Egyedileg gyártott szerkezetek 68 x 80 mm (Eu DIN szabvány) tömbösített anyagból, ROTO vasalatokkal, 4 - 12 - 4 mm thermopan űvegezéssel, utólagos helyszíni beszereléssel. Felületképzések alapozás+vastaglazúr (dió).

Belső nyílászárók

Egyedileg gyártott többszörösen ragasztott fenyőfa kazettás teleajtók natúr színben és felületi lakkozással.

Burkolatok

A padlófűtés miatt mindenütt hideg lapburkolat készül. A fürdőszobákban fehér csempe falburkolat készül színes fugázással.

Felületképzései

Belül simított vakolat,mész festéssel, perlites diszperzit festéssel, fűrész-poros tapétázással és diszperzit festéssel Külső homlokzaton 2 cm hőszigetelő alapvakolat + nemesvakolat készül+2 szeres homlokzatfestéssel.

Fűtés

Gázüzemű VAILLANT kazánról+vakumcsöves napelemekről melyhez egy 500 literes melegviztároló tartozik.Padlófűtés csövei térhálósitott poliészter alapanyagúak,a hideg meleg víz csövei pedig vörösrézből vannak.

Szellőzés

természetes szellőzés+mesterséges elszívás.

Csatornázás

Esővíz a telken belül földalatti vezetékekben,amelyek az utcán lévő gerincvezetékbe csatlakoznak.A szennyvíz hasonlóan.

Boros pince

Fűrészelt egri riolittufa kőből dongaboltozatos pince készült beton sávalapokon. A víztelenítése DRAIN rendszerrel van megoldva,de úgy szabályozva,hogy a borok hordóban való tárolásához a relatív páratartalom meg legyen

Utcai kerítés

Erdélyben készült faragott székely kapu és kerítés tölgyfából,beton gyámolítókkal.Az építési oldal telekhatárán tömör boltíves téglakerités készült.A boltívek beépített halogén lámpákkal vannak megvilágítva.

Kert

A garázsok és főépület közötti kert parkosítva van,középen kerti halas tóval.A locsolás saját fúrt kútból,melynek vize a telken több helyen földbe ásott csőrendszerből használható.

Díszítések

Házon a kívül és belül lévő fa építőanyag egy része faragott. Ezek közül a legimpozánsabb a 3 darab ca.9 méter magas 45 cm átmérőlyű monumentális,koplyafa melyek a negyedköríves üvegfal külső részét díszítik és teljes hosszukban faragva vannak.

 

Hajdúszoboszló

A világhírű fürdőváros Hajdúszoboszló a Nagy-Alföld észak-keleti részén van, Debrecen és Hortobágy közelében. Ezen részen éves átlagban a napfényes órák száma meghaladja a 2000 órát. Hajdúszoboszló és környéke Magyarország egyik legnaposabb vidéke!

Gyógyvíz

1925-ben Hajdúszoboszlón mélyfúrás következtében a földből kb. 1100 méter mélységből 75°C-os meleg termálvíz tört elő. Analízisek alapján megállapítást nyert, hogy a mélyfúrásból jódos, brómos, konyhasós, hidrogénkarbonátos termálvíz tört fel. A vizsgálatok kimutatták, hogy a víz tartalmaz bitument és ehhez kötödő ösztrogént, továbbá még különböző nyomelemeket: titán, vanádium, réz, cink, ezüst, stroncium, bárium és ólom formájában.

(további információ Hajdúszoboszlóról: http://www.hajduszoboszlo.net)

Tagesgeldkonto